1/2 kávéskanál ízlés szerint só ízlés szerint bors
1-2 evőkanál olaj
300 g tészta ( bármilyen , ízlés szerint )
1.5 dl víz
1 evőkanál étkezési keményítő (vagy liszt)
Adag
3 adag
Lépések
1.
A vöröshagymát meghámozom, megmosom és felaprítom.
2.
Egy serpenyőben felhevítem az olajat és a hagymát üvegesre dinsztelem rajta.
3.
Közben felkarikázom a virsliket, majd a hagymához öntöm és 2-3 percig pirítom. Meghintem sóval, borssal, fűszerpaprikával. Néhányszor átkeverem, felöntöm a 2 dl vízzel, hozzáadom a zöldborsót is. Addig főzöm közepes láng felett, míg a borsó megpuhul, nagyjából 15 percig.
4.
A keményítőt elkeverem a vízzel. A pörkölt levéből 2-3 evőkanálnyit elkeverek benne, majd belecsorgatom az ételbe, folytonos keverés mellett. Utolsó lépésként beledolgozom a tejfölt, majd egy gyors újraforralás után elzárom alatta a lángot.
5.
A tésztát sós vízben puhára főzöm. Leszűröm, majd a tejfölös raguhoz keverem.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!