A túros tészta különlegesen finom n Francesco durum masni tésztával.Olyan jó harapós.
Hozzávalók 4 adaghoz
25 dkg Don Francesco durum masni tészta
30 dkg túró
20 dkg füstölt szalonna kocka,
1 evőkanál só
2 evőkanál olaj
Adag
4 adag
Lépések
1.
Kb. 2.l vizet feltesszük főni amikor felforrt akkor teszünk bele sót ,pár csepp étolajat,hogy a tészta ne ragadjon össze,és puhábbra főljön meg.,és bele szórjuk a tésztát .
2.
Arra ügyeljünk ,hogy ne főzzük szét a tésztát. Amíg fő a tészta a túrót villával összetörjük,és 1 evőkanál tejöllel kikavarjuk.
3.
A kockára vágott szalonnát ropogós pirosra kisütjük. Ha meg főtt a tésztánk nem mossuk meg hanem a főző vízből egyből kiszedjük egy lábasba és egy kevés étolajjal összekeverjük. Majd rászórjuk a túrót ,óvatosan elkeverjük a tésztával.
4.
Tálalásnál teszünk rá előmelegített tejfölt,és megszórjuk a sült szalonna kockával. Aki szereti meglocsolhatja a szalonna zsírjával.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!