A rozmaring nagyon jól illik a májhoz. Ez a fogás sütőben elkészítve a legjobb!
Hozzávalók 2 adaghoz
8 db csirkemáj
8 szelet szalonna, bacon (nyers)
1 szál rozmaring (friss)
2 csipetnyi só,bors - fekete (tört)
3 evőkanál olívaolaj nálam,(amúgy kacsazsír)
12 db koktélparadicsom
Adag
2 adag
Lépések
1.
Előkészítjük a májat, kissé megsózzuk, borsozzuk. A rozmaringot megmossuk, nem szedjük le a leveleit. A májat kettévágjuk, a nagyobbik felét egyenként betekerjük a szalonnacsíkokba, és a tisztított rozmaringnyársra húzzuk, egyenként 4 darabot. Sütőtepsibe tesszük a két nyársat.
2.
Meglocsoljuk olívaolajjal, majd koktélparadicsommal is körberakjuk. 180 fokon grillezzük, közben meg-megforgatva a nyársakat, amíg szép pirosra sül a máj. Salátával tálaljuk.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!