Néhány szelet sertés szűzpecsenye, és egy csomag gomba várakozott a hűtőben.....
Hozzávalók 3 adaghoz
8 szelet sertés szűzpecsenye
30 dkg csiperke gomba
2 dl főzőtejszín
1 kávéskanál só
2 csipetnyi őrölt fehér bors
1 kávéskanál tárkony
2 evőkanál kukoricaliszt
3 evőkanál olívaolaj
Adag
3 adag
Lépések
1.
A szűzpecsenye szeleteket ízlés szerint sózzuk, és szórjuk meg őrölt borssal, majd hagyjuk egy fél órát állni, hogy az ízek átjárják. A gombát vágjuk fel vékony csíkokra.
2.
Egy serpenyőbe hevítsük fel az olajat, majd helyezzük bele az előzőleg kukoricalisztbe beleforgatott hússzeleteket. Ezután mindkét oldalát süssük 2-2 percig, majd szedjük ki egy tányérra és tegyük félre. (ezalatt az idő alatt a kb. 1,5 cm-es hússzeletek átsülnek és szép színt kapnak)
3.
A visszamaradt zsiradékba tegyük bele a felszeletelt gombát, és kezdjük el párolni. Közben sózzuk, borsozzuk, és pár perc után szórjuk meg ízlés szerint tárkonnyal. (Én nem sajnáltam a tárkonyt, bőven szórtam rá)
4.
Amikor a gomba megpárolódott, öntsük fel a tejszínnel, majd helyezzük vissza a serpenyőbe az elősütött hússzeleteket is. Óvatosan forgassuk össze, majd kisebb lángon addig pároljuk még a szósz kissé besűrűsödik.
5.
Közben készítsünk ízlés szerint köretet. (pl. tésztát, rizst, krumplipürét.....) Én enyhén sós vízben, saját készítésű metélt tésztát főztem ki.
Tálaláskor halmozzuk a tányérra tésztát, (v. az ízlés szerint készített köretet) majd helyezzük rá a hússzeletet, és kanalazzuk rá a gombás-tejszínes szószt.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!