Ha lehet gránátos tészta, akkor lehet gránátos galuska is :)))
Hozzávalók 4 adaghoz
40 dkg búzaliszt
2 db tojás
3 kávéskanál só
3 dl víz
5 evőkanál étolaj
1 db vöröshagyma
2 kávéskanál fűszerpaprika
50 dkg burgonya
2 kávéskanál bors, só
1 dl víz
Adag
4 adag
Lépések
1.
A lisztből a tojásokkal, sóval és a vízzel galuskatésztát keverünk. Lobogó, sós vízbe szaggatjuk. Amikor feljön a víz tetejére, akkor leszűrjük.
2.
A burgonyát és a hagymát megtisztítjuk, és felkockázzuk.
3.
Olajon a hagymát megdinszteljük, pirospaprikával meghintjük. A burgonyát beletesszük, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük, és kevés annyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi.
4.
Lefedve puhára pároljuk, majd összetörjük, és a kifőtt galuskával összekeverjük.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!