Fűszeres sajttal, lila hagymával töltött csirkemell
- 1/2 kg csirkemell
- 1 db lila hagyma
- 15 dkg tejszínes krémsajt
- 5-6 csipetnyi só
- 3/4 csipetnyi fehérbors
- 1 kávéskanál rozmaring
- 1 kávéskanál kakukkfű
- 1 kávéskanál bazsalikom
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 db tojás
- 3-4 púpozott ek liszt
- 3 dl étolaj
- 4 púpozott ek zsemlemorzsa
1.
A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, és enyhén kiklopfoljuk.
2.
A krémsajtot egy tálban elkeverjük , a fűszerekkel, beletörjük a fokhagymát, jól összeforgatjuk. Fél órára hűtőbe tesszük.
3.
A csirkemellet meghintjük sóval, megkenjük a fűszeres krémsajttal, rászórjuk a szeletekre vágott lila hagymát, majd óvatosan feltekerjük. A tekercsek végeit benyomkodjuk, ha szükséges hústűvel megtűzzük.
4.
Ezt követően , lisztbe , felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk, a panírozott roládokat bő forró olajban kisütjük. Majonézes burgonyával vagy cikcakkos hasábburgonyával tálalhatjuk.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!