Az elkészítése nem tart bő egy óránál tovább, és már tálalhatjuk is.
Hozzávalók 2 adaghoz
15 dkg Don Francesco durum masni tészta
15 dkg mexikói zöldségkeverék
5 dkg vaj
4 dkg liszt
4 dl tej (2,8%-os)
1 teáskanál só
2 csipetnyi őrölt fehér bors
1 csipetnyi őrölt szerecsendió
1 csokor petrezselyemzöld
15 dkg reszelt sajt
Adag
2 adag
Lépések
1.
A tésztát főzzük ki enyhén sós vízben, majd szedjük ki és tegyük hideg vízbe.
2.
A tésztafőző vízbe ezután tegyük bele a mexikói zöldségkeveréket, és pár perc alatt főzzük roppanósra, majd szűrjük és csepegtessük le.
3.
Ezután szűrjük és csepegtessük le a tésztát is, majd keverjük össze a zöldséggel, és a közben elkészített besamel mártással.
4.
Besamel mártás készítése: A vajat hevítsük fel, majd adjuk hozzá a lisztet, és kevergetve pirítsuk világos zsemleszínűre. (vigyázzunk hogy ne piruljon meg a liszt, csak éppen hogy világos zsemleszínű legyen)
5.
Ekkor vegyük le a tűzről, majd állandó keverés mellett öntsük hozzá a tejet, és addig keverjük hogy csomómentes legyen. Keverés közben ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és szórjuk meg szerecsendióval, és adjuk hozzá a reszelt sajt felét. Ezután tegyük vissza a tűzre, és kevergetve addig főzzük még besűrűsödik a mártás.
6.
Ezután adjuk hozzá a tésztás-zöldséges keverékhez az apróra vágott petrezselyemzölddel együtt, majd óvatosan forgassuk össze.
7.
Egy sütőformát kenjünk ki vékonyan vajjal, majd öntsük bele a tésztás-zöldséges keveréket, és szórjuk meg a maradék reszelt sajttal.
8.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük szép pirosra.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!