Zöldpetrezselymes húspogácsa Fasírt
- 40 dkg darált sertéscomb
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 kávéskanál csemege pirospaprika
- 1-2 kávéskanál só ízlés szerint
- 1 kávéskanál bors
- 1 csipetnyi ételízesitő por
- 1 csokor petrezselyem
- 1 db tojás
- 1-2 csipetnyi őrölt kömény
- 1 csipetnyi cukor
- 1 csipetnyi őrölt gyömbér
- 1 db szikkadt szemle
- 1-2 evőkanál zsemlemorzsa
- 5-6 dl étolaj
1.
A hozzávalókat egy tálban összekeverem, a tojást beleütöm, a vöröshagymát és a petrezselymet apróra vágom, a fokhagymát összezúzom, majd a zsemlét vízbe áztatás után kifacsarva belerakom, az összes masszát jól összedolgozom
2.
A kapott masszából pogácsákat formázok és megforgatom zsemlemorzsában.
3.
Majd olajban pirosra sütöm mindkét oldalát.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!