A csirkemell filéket egyenként éles késsel szétnyitjuk, úgy, hogy amolyan pillangó formát kapjunk. Óvatosak legyünk, hogy ne vágjuk teljesen ketté. Klopfolóval kicsit megütögetjük a rostokat, és félre tesszük a húst.
2.
A brokoli rózsákat mikróban pici sóval megpároljuk, majd lehűtjük és jól lecsepegtetjük. Apróra vágva belekeverjük a sűrű majonézbe. Én házit használok, finomabb, selymesebb mint a bolti, és nincs ecetes savanyú íze.
3.
Pici frissen őrölt borssal ízesítjük. Egy deszkára sorba rakunk hat szelet bacont, úgy, hogy a szélek picit fedjék egymást. Ráterítjük az egyik szétnyitott mellfilét. Így már látni fogjuk, mekkora kolbászdarab kell rá. A csirkehús nem sül úgy össze, mintha a kolbászt karajba töltenénk.
4.
Szorosan feltekerjük, és a baconos bundába rejtett csirkemelltekercset egy enyhén kiolajozott sütőtálba fektetjük. Ugyanígy járunk el a másik darabbal is, csak ott a kolbász helyett a brokkolis krém lesz a töltelék.
5.
Negyven perc alatt megsül, és nem szárad ki a hús
6.
Érdemes egy recés késsel még langyosan felszeletelni, mert ha teljesen kihűl a szalonnaköntös kicsit megkeményedik, és nem lehet szép szeleteket vágni.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!