Enchiladas, mexikói töltött palacsinta
Sok-sok pirult sajt, szaftos tortillatekercsek marhával vagy ez esetben csirkével töltve.
- 2 evőkanál olívaolaj
- 30 dkg csirkemell
- 10 dkg csípős füstölt kolbász
- 1-1 kávéskanál só,bors,chilipor
- 1 kávéskanál füstölt paprikapor
- 1 kávéskanál Worcester szósz
- 15 dkg A szószhoz 1/2 doboz vörös bab konzervv+ 1 ek lé
- 1 fej Rakományhoz még:vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db TV paprika
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 kávéskanál A paradicsom mártáshoz:cayenne bors
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 dl passata (passzírozott paradicsom)
- 1 csipetnyi só, bors
- 1 evőkanál olívaolaj
- 3 db Az összeállításhoz: tortilla lap(nálam nagy volt)
- 20 dkg reszelt sajt
- 1 evőkanál vágott metélőhagyma
- 1 csokor friss vágott koriander
1.
A csirkemellet csíkokra vágjuk,és a páchoz a hozzávalókkal jól eldolgozzuk,és hűtőbe tesszük akár egy éjszakára.Másnap elővesszük,és olíva olajat hevítünk egy serpenyőben,melyre rászórjuk a fűszerest húst,és lepirítjuk rövid idő alatt, egy kevés csípős kolbásszal megbolondítjuk.Ha elkészül félretesszük a töltésig.Egy másik serpenyőben kockára vágott hagymát,és a fokhagymát megpároljuk,majd a paradicsom sűrítményt hozzáadjuk,és 20 percig fedő alatt sűrűre főzzük takarékon.Egy ugyancsak másik serpenyőben olajat hevítünk,és cikkekre vágjuk a hagymákat,és csíkokra a paprikát.Ezután kissé megpirítjuk,és ezt is félretesszük.A babpüréhez a babot 1 evőkanál lével turmixoljuk össze pici sóval.
2.
A tortilla lapokat megkenjük a babpürével,megszórjuk a sajttal,majd a csirkehúsból,és a paprikás raguból pakolunk a tetejére,és feltekerjük.
A sütőtál aljára öntjük a paradicsom mártás felét,és erre helyezzük a tekercseket.Tetejére öntjük a maradék mártást,majd vastagon megszórjuk a reszelt sajttal.200 fokos sütőbe tolva készre sütjük 20 perc alatt.
3.
Amikor elkészül,megszórjuk metélőhagymával,és frissen vágott koriander zölddel.Jó étvágyat hozzá!
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!