A klasszikus vagdalt, ami bármikor jól jön, ha sok embert látunk vendégül.
Hozzávalók 8 adaghoz
50 dkg darált sertéshús
1 csomag szeletelt bacon
15 dkg gouda sajt (reszelve)
1 db zsemle
1 fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
1-2 kávéskanál Só, bors ízlés szerint
1-2 kávéskanál ételízesítő
1 csipetnyi őrölt szerecsendió
1 db tojás
1 evőkanál olaj
Adag
8 adag
Lépések
1.
A vöröshagymát pucoljuk meg, vágjuk fel apróra és egy evőkanál olajon pirítsuk meg, majd hűtsük ki.
2.
A zsemlét áztassuk vízbe, és amikor megszívta magát, alaposan nyomkodjuk ki.
3.
A darált húshoz adjuk hozzá, a kinyomkodott zsemlét, a vöröshagymát, az összepréselt fokhagymát, majd ízlés szerint sózzuk borsozzuk, szórjuk meg az ételízesítővel és a csipetnyi szerecsendióval. Keverjük el, adjuk hozzá az egész tojást, és alaposan gyúrjuk össze a masszát.
4.
Egy nagyobb darab sütőpapírt vagy folpack fóliát terítsünk az asztalra, majd kb. egy cm vastagságúra lapogassuk el rajta a húsmasszát. Közvetlenül a húsmassza egyik végénél fektessük le a bacon szeleteket.
5.
Ezután a sajtot nagyobb lyukú reszelőn , reszeljük rá a húsmasszára, majd a fólia segítségével kezdjük el feltekerni úgy, hogy a bacon szeletekhez érve folytatjuk a feltekerést.
6.
Egy tepsit béleljük ki sütőpapírral, helyezzük rá a baconba tekert hústekercset, majd fedjük le fóliával.
Helyezzük be az előmelegített sütőbe és közepes hőmérsékleten pároljuk kb. 45 percig. Vegyük le a fóliát, és süssük tovább míg szépen megsül .
Amint kihűlt, szeletelhetjük is.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!