A zöldspárgákat megtisztítjuk és citromos enyhén sós vízzel leforrázzuk. A héjas burgonyákat és a 2 db tojást sós vízben feltesszük főni. Amikor elkészültek, akkor a burgonyákat meghámozzuk, a tojásokat megpucoljuk, mindkettőt felkarikázzuk és félretesszük.
2.
Következő lépésben elkészítjük a rakott burgonya húsos raguját. A vöröshagymát finomra vágjuk és kevés olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a frissen apróra vágott bazsalikomot az oreganót és a csirkemellkockákat. Az ételt továbbgazdagítjuk apró kockára vágott paradicsommal, sóval, fehér borral és őrölt feketeborssal ízesítjük. A húsos alapot visszapároljuk, és ha kell megismételjük többször kevés folyadék hozzáadásával, míg az alkotóelemek teljesen meg nem puhulnak.
3.
Ekkor hozzáadjuk a tejszínt, a nyers tojásokat és folyamatosan kevergetjük, hogy ne váljon ragunk csomóssá.
4.
Kivajazunk és kimorzsázunk egy tűzálló tálat, és rétegeljünk a következők szerint: burgonya, húsragu, darabolt forrázott zöldspárga, tojás, burgonya… folytassuk kedvünkre míg az alkotók el nem fogynak.
5.
A rakottasunk tetejét megszórjuk reszelt sajttal és előmelegített 180 fokos sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!