1.
A spárga szárát hajlítsuk meg, majd törjük le a fás részét, de ne dobjuk ki. Ezután vágjuk le a bimbót, majd a szárrészt daraboljuk fel.
2.
Egy edénybe tegyük bele a spárgabimbókat, majd adjunk hozzá egy csipet sót, és egy csipet cukrot, majd pár perc alatt főzzük roppanósra. Ezután szedjük ki a főzővízből, öblítsük le hideg vízzel, és tegyük félre.
3.
A visszamaradt főzővízbe tegyük bele a feldarabolt szárrészt, és a letört fás részt, majd főzzük puhára.
4.
Ezután szűrjük le, majd szedjük ki a fás részt, és dobjuk ki, mert arra már nem lesz szükség.
5.
A puhára főtt szárhoz adjuk hozzá a tejfölt, a kissé összevágott kaprot, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd turmixoljuk össze.
6.
Az előnyújtott leveles tésztát csomagoljuk ki, majd körbe a szélét kicsit hajtsuk vissza. (azért kell kicsit visszahajtani, hogy sütés közben jobban megemelkedjen, és ne tudjon lefolyni a szósz)
7.
Ezután kanalazzuk rá a tejfölös-spárgás-kapros szószt, majd pakoljuk rá a vékonyra felszeletelt retket, a paradicsomot, és tegyük rá a félretett spárgabimbókat.
8.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepesnél kicsit magasabb hőfokon 25-30 perc alatt süssük készre.
9.
A sütési idő vége felé vegyük ki a sütőből, majd szórjuk meg a reszelt sajttal, és tegyük vissza még pár percre, hogy a sajt ráolvadjon.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!