Egyszerű, de ünnepi fogás, amely kis kiegészítésekkel akár a karácsonyi asztalon is megállja a helyét.
Hozzávalók 4 adaghoz
1 kg pulykamellfilé
2 gerezd fokhagyma
4 kávéskanál méz
1 kávéskanál só
2 csipetnyi frissen őrölt fekete bors
20 dkg szeletelt bacon
1,3 kg krumpli
8 dkg vaj
1 dl tejszín
2 dl 2,8%-os tej
1 kávéskanál só
2 csipetnyi őrölt szerecsendió
2 evőkanál olívaolaj
Adag
4 adag
Lépések
1.
A pulykahúst egy nagyobb tálba teszem, majd rányomom a fokhagymát, sózom, rákanalazom a mézet, borsozom, majd alaposan beledörzsölöm a húsba, átforgatom a páccal, és kamrában vagy hűtőben, fedve hagyom néhány órát pácolódni.
2.
A sütőt 200 fokra előmelegítem, majd a pulykamelleket szalonnába gondosan betekerem és egy közepes serpenyőben egymás mellé fektetem, a végén olívaolajjal meglocsolom, alufóliával gondosan lefedem és 180 fokra visszavett hőmérséklet mellett nagyjából 2-2,5 órát sütöm.
3.
Közben a krumplit megpucolom, majd enyhén sós vízben megfőzöm. Lecsepegtetem, krumplinyomóval összetöröm, majd tejszínnel, tejjel és vajjal krémesre keverem. Pici sóval, szerecsendióval ízesítem.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!