A birkapörkölt természetesen a bográcsban a legfinomabb.
Hozzávalók 6 adaghoz
3 kg birkahús
15 dkg birkacsont
20 dkg belsőség
3 fej vöröshagyma
2 evőkanál zsír
4 gerezd fokhagyma
2 db paprika
1 db paradicsom
2 evőkanál fűszerpaprika
Adag
6 adag
Lépések
1.
A finomra vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, a paprikát és a paradicsomkockát megdinszteljük a zsíron.
2.
Majd a bográcsba rétegesen elhelyezzük a dinsztelt hagymát, a húst, csontot, ismét hagymás pörköltalapot, húst, fűszereket, ismét húst, és belsőségeket.
3.
Végül felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje, majd lassú forralás után, mikor már az étel kiadja a zsírját, akkor következhet a fűszerpaprika. Természetesen ilyenkor is érdemes kóstolni, és figyelni arra, hogy ételünk ne forrjon fel nagyon a főzés során.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!