1.
A cukkinit kisebb lyukú reszelőn reszeljük le, majd tegyük egy szűrűbe, hogy lecsepegjen. Ezután alaposan nyomkodjuk ki, hogy az összes leve kifolyjon.
2.
A csirkemájat botmixerrel pépesítsük, vagy daráljuk le.
3.
A petrezselyemzöldet vágjuk fel apróra. A fokhagymát pucoljuk meg és vágjuk fel nagyon apróra.
4.
Tegyük bele egy tálba az alaposan kinyomkodott cukkinit, adjuk hozzá a májat, az apróra vágott petrezselyemzöldet és a fokhagymát, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és szórjuk meg egy csipet szerecsendióval. Ezután keverjük alaposan össze, és ha szükséges akkor még ízesítsünk utána. Végül adjuk hozzá a kukoricalisztet, és az egész tojást, majd szintén keverjük alaposan össze.
5.
Egy serpenyőbe hevítsük fel az olajat, majd evőkanállal kanalazzunk bele halmokat a masszából. Ezután közepes lángon süssük a puffancsok mindkét oldalát arany barnára. (sütés közben többször fordítsuk át a puffancsokat, hogy egyenletesen, és kellően átsüljenek)
6.
Amikor a májpuffancs készre sült, szedjük ki papírtörlőre, hogy a felesleges olajat felszívja, majd tálalásig tartsuk melegen.
7.
A kaprot mossuk meg, majd apróra vágjuk fel. A leveskockát oldjuk fel langyos tejbe (v. vízbe).
8.
Egy serpenyőbe hevítsük fel a vajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott kaprot, és kevergetve pároljuk pár percig. Ezután szórjuk meg a liszttel, és pirítsuk pár pillanatig, majd öntsük fel a tejjel, és a tejszínnel.
9.
Kézi habverővel keverjük simára, és közben ízlés szerint ízesítsük sóval, cukorral, szórjuk meg őrölt borssal, és adjuk hozzá a citromlevet.
10.
Ezután állandó keverés mellett, pár perc alatt főzzük ízlés szerinti sűrűségűre. (ha főzés közben nagyon besűrűsödne, akkor öntsünk hozzá még tejet, vagy tejszínt)
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!