Csirkefalatok szezámmagos bundában
- 40 dkg csirkemellfilé
- 7-8 dl olaj
- fél kávéskanál só
- fél kávéskanál bors
- fél kávéskanál cukor
- 2 evőkanál olaj
- 12 dkg liszt
- 1 db tojás
- 2 evőkanál olaj
- 1 kávéskanál sütőpor
- 1 kávéskanál só
- 1,5 dl víz
- 2 evőkanál méz
- 3 evőkanál cukor
- 2-3 evőkanál ketchup
- 1 kávéskanál 10%-os ecet
- 1 kávéskanál erős pista
- 1-2 evőkanál szójaszósz
- 5-4 evőkanál szezámmag
1.
Kockázzuk fel a csirkemellet, majd pácoljuk be.
2.
A bunda hozzávalóit a lisztet , a 2 ek. olajat a tojást, a cukrot, a borsot, a sütőport, a sót csomómentesre keverjük, a pácból kivett kockahúsokat ebben megforgatva forró olajban kisütjük.
3.
Állítsuk össze a szirupot,a só, a víz, a méz, a ketchup, a csípős krém, az ecet, a maradék cukor, a szójaszósz és a szezámmag segítségével. A kész húsfalatokat öntsük le vele, és azonmód forrón, tetszés szerinti körettel, tálaljuk.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!