Egy finom reggeli, melyet diétázók is fogyaszthatnak.
Hozzávalók 2 adaghoz
1 bögre zabpehely
1/2 bögre tej (sima vagy magtej)
2 db tojás
1 gerezd fokhagyma
1-2 csipetnyi só, bors
2 evőkanál kókuszzsír
Adag
2 adag
Lépések
1.
A zabpelyhet kávédarálóval megdaráljuk, és egy tálba öntjük. (ha apró-szemű, akkor nem szükséges megdarálni) Hozzáadjuk a tejet, elkeverjük és hagyjuk 10-15 percig állni, hogy jól megszívja magát.
2.
Az idő leteltével hozzáadjuk a tojást, a zúzott fokhagymát, ízlés szerint sót, borsot, és alaposan elkeverjük.
3.
Egy felforrósított, enyhén kiolajozott serpenyőbe halmokat rakunk a masszából, és mindkét oldalán megsütjük őket. (ebből az adagból kb. 8 darab tenyérnyi méretű lángos süthető) Ízlés szerint fokhagymával, tejföllel, sajttal fogyasztjuk.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!