A töltelékben a medvehagymát ízlés szerint spenótra cserélhetjük....
Hozzávalók 2 adaghoz
2 db csirkemellfilé
1 csokor medvehagyma
20 dkg ricotta
10 dkg reszelt sajt
1 teáskanál só
2 csipetnyi örölt színes bors
1 kávéskanál füstölt pirospaprika
2,5 dkg vaj
2 evőkanál olívaolaj
Adag
2 adag
Lépések
1.
A csirkemellet folyó víz alatt mossuk meg, alaposan csepegtessük le, majd töröljük szárazra. Ezután kb. másfél cm-re egymástól vágjuk be a húst, ügyelve nehogy teljesen átvágjuk, majd mindkét oldalát ízlés szerint szórjuk meg sóval.
2.
A vajat hevítsük fel, és adjuk hozzá a csíkokra felvágott medvehagymát, majd pároljuk pár percig.
3.
Ezután adjuk hozzá a ricottát (v. túrót), ízlés szerint sózzuk, és szórjuk meg színes borssal, majd keverjük alaposan össze. Ezután vegyük le a tűzről, és hagyjuk kicsit hűlni.
4.
A csirkemell bevágásait töltsük meg a medvehagymás-túróval, majd a maradékot kenjük rá a tetejére.
5.
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, és locsoljuk meg az olajjal. Ezután helyezzük egymásmellé a megtöltött csirkemelleket, majd szórjuk meg a reszelt sajttal, végül pedig a pirospaprikával.
6.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 30-35 perc alatt szép pirosra.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!