A házi, frissen kisült és illatozó bucinak senki nem tudd majd ellenállni......
Hozzávalók 10 adaghoz
50 dkg finom liszt
1 csomag szárított élesztő
2 dl 2,8%-os tej
1 dl víz
5 evőkanál étolaj
5 dkg medvehagyma
1 teáskanál só
Adag
10 adag
Lépések
1.
A lisztet keverjük össze a szárított élesztővel, a sóval, majd keverjük hozzá az apróra vágott medvehagymát is.
2.
A tejet keverjük össze a vízzel, langyosítsuk meg, majd keverjük hozzá az olajat is.
3.
Ezután adjuk hozzá a lisztes keveréket, majd addig dagasszuk, hogy egy sima tésztát kapjunk. (Én a kenyérsütőgéppel dagasztottam meg)
4.
Ezután tegyük át egy kelesztőtálba, majd langyos helyen egy óra alatt, kelesszük a duplájára.
5.
A megkelt tésztát borítsuk ki egy szilikonlapra, majd osszuk el 10 egyforma darabra. Ezután formázzunk gombócokat mindegyik tésztából.
6.
Egy nagyobb tepsit (gáztepsit) béleljünk ki sütőpapírral, majd egymástól távolabb helyezzük rá a tésztagombócokat. Ezután takarjuk le egy konyharuhával, majd szobahőmérsékleten kelesszük 30 percig.
7.
A sütőbe helyezzünk egy vízzel félig töltött kisebb edényt, majd melegítsük elő e sütőt 200 fokra.
8.
Helyezzük be a tepsit a 200 fokra előmelegített sütőbe, majd kb. 30 perc alatt süssük szép pirosra a bucikat. (Én légkeverésnél 160 fokon, 30 percig sütöttem)
9.
A sütőből kivéve helyezzük rácsra a bucikat, majd hűtsük ki egészen.
A frissen kisült medvehagymás bucikat kínálhatjuk reggelire vagy éppen vacsorára. Ízlés szerint vajjal megkenve, szalámival, vagy egy darab kolbásszal.....
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!