Az omlós tésztát a szokásos módon begyúrjuk. Egy nagy tálban a lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a porcukrot, vaníliás cukrot, a tojássárgáját, belereszeljük a citromhéját, és az egész tésztát gyorsan összedolgozzuk (egy kis joghurtot vagy tejfölt adhatunk hozzá, ha nem állna össze anélkül). Tegyük a hűtőbe pihenni egy órára, de legalább 30 percre.
2.
A sütőt melegítsük elő 180 °C-rá, és készítsük elő a kosár sütőformákat, olajozzuk ki őket alaposan, nehogy beleragadjanak majd a kosarak.
3.
Nyújtsuk ki a tésztát, és egy akkora kiszúróval, amekkora illik a kosárformákhoz (én 5 cm pogácsa szaggatott használtam), szaggassuk ki a tésztát, majd béleljük ki velük a kosárformákat,nyomkodjuk jól bele. Az előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt megsülnek. Vegyük ki őket a sütőből, és hagyjuk kihűlni.
4.
Ezalatt készítsük el a vaníliás krémet. Ezúttal nem a klasszikus tojássárgájás verziót készítettem, hanem pudingosat, egy kis vajjal fellazítva. A pudingport elkavarjuk a porcukorral, majd tejjel felforraljuk levesszük a tűzről és bele csurgatjuk a kikevert pudingport vissza tesszük a gázra és habverővel állandó keverés mellett és sűrűre főzzük. Félretesszük hűlni,a tetejére fokpakkot teszünk ,hogy ne bőrösödjön meg. Majd amikor már csak éppen langyos, hozzákavarjuk a margarint./vagy vajat/
5.
Ezzel a krémmel töltsük meg a kihűlt kosarakat, és gyümölccsel díszítsük.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!