A lisztet egy tálba szitáltam, majd elkevertem benne a sót, a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd hozzáadtam a vajat és a tojássárgáját.
Gyors mozdulatokkal összedolgoztam. Amikor összeállt a tészta, egy folpackba csomagolva a hűtőbe tettem 1 órára.
2.
A darált diót összeforgattam a lekvárral. Egy egész nagy sütőlapot sütőpapírral beborítottam.
3.
A tésztát kivettem a hűtőből, majd diónyi golyókat formáztam belőlük, két tenyerem között kicsit ellapítottam, majd ujjammal kis mélyedést készítettem rajtuk.
4.
A sütiket az előkészített sütőlapra helyeztem, egymástól egy kicsit távolabb, mert sütés közben szétterülnek. Ezután a lyukakat megtöltöttem a diós töltelékkel (kb. 1 kávéskanálnyit teszünk mindegyik sütibe).
5.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 8-10 perc alatt megsütöttem.
Amikor láttam, hogy kezd barnulni a tészta széle, azonnal kivettem. Hagytam kihűlni. A csokoládét az olajjal víz felett felolvasztottam, majd a kihűlt sütemények tetejét becsíkoztam vele.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!