Fahéjas-almás palacsinta.
- 10 dkg búzaliszt
- 2 db tojás
- 1 teáskanál kristálycukor
- 1 csipetnyi só
- 1 db alma
- 1 evőkanál étolaj
- 1 kávéskanál őrölt fahéj
- 2 dl szénsavas ásványvíz
1.
Egy tálba üssük fel a tojásokat, keverjük hozzá a kristálycukrot és a csipetnyi sót, az őrölt fahéjat, öntsük hozzá a szénsavas ásványvíz felét, majd adjuk hozzá a lisztet, és keverjük simára.
2.
Ezután kevergetés közben adjunk hozzá még annyi ásványvizet, hogy egy sűrűbb palacsintatésztát kapjunk, majd keverjük hozzá az étolajat is.
3.
Az almát hámozzuk meg, majd egy nagyobb lyukú reszelőn, reszeljük a masszához és szintén keverjük alaposan össze.
4.
A teflon palacsintasütőt kenjük ki olajjal, az almás palacsintatésztából kanalazzunk bele kisebb halmokat, majd mindkét oldalát süssük szép aranybarnára.
5.
Tálaláskor a meleg palacsintát ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, őrölt fahéjjal, majd úgy kínáljuk.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!