Ne csak vanília, csoki legyen, a fagylalt minden ízben elkészíthető.
Hozzávalók 6 adaghoz
50 dkg meggy
1 db lime
8 dl víz
25 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
5 dl habtejszín
Adag
6 adag
Lépések
1.
A megtisztított és feldarabolt meggyből, a lime levéből, a vízből, a cukorból és a vaníliás cukorból állandó forralás és kevergetés mellett gyümölcsragut főzünk, amit egy botmixer segítségével pépesítünk. Ha elkészült, hagyjuk kihűlni.
2.
A habtejszínt elektromos habverő segítségével kemény állagúra dolgozzuk.
3.
A meggy szirupot óvatos mozdulatokkal a tejszínhabhoz keverjük.
4.
A fagylaltot műanyag tálba simítjuk és másnapig a fagyasztóban tesszük.
5.
Lehűtött pohárban, jégkockába fagyasztott gyümölcsökkel és menta levéllel tálaljuk.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!