A pite tésztája finom omlós, a marcipánhoz pedig nagyon jól illik a vaníliás-fahéjas körte.
Hozzávalók 1 adaghoz
25 dkg búzaliszt
10 dkg darált dió
15 dkg sütőmargarin
7 dkg porcukor
1 db tojás
1 csipetnyi só
1 evőkanál hideg víz
40 dkg marcipán
3 db Vilmos körte
1 db vaníliás cukor
1 kávéskanál őrölt fahéj
Adag
1 adag
Lépések
1.
A lisztet keverjük össze egy csipet sóval, majd szitáljuk át.
2.
Ezután adjuk hozzá a felkockázott hideg margarint, és kezdjük el összemorzsolni.
3.
Amikor már kellően morzsalékos, keverjük hozzá a porcukrot, és a darált diót, majd adjuk hozzá az egész tojást, és gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát. (amennyiben szükséges 1 ek hideg vizet adjunk hozzá , hogy egy könnyen nyújtható tésztát kapjunk)
4.
Az összegyúrt tésztának csippentsük le az 1/3 részét, csomagoljuk be folpack fóliába, és tegyük be a hűtőbe felhasználásig.
5.
A nagyobb tésztagombócot nyújtsuk ki piteforma méretűre, és béleljük ki vele a formát.
6.
A marcipánt egy nagyobb lyukú reszelőn, egyenletesen reszeljük rá a piteformában lévő tésztára.
7.
A körtét hámozzuk meg, vágjuk ketté, vájjuk ki a magházat, majd vágjuk fel vastagabb cikkekre.
8.
Ezután a körtecikkeket helyezzük rá a marcipán tetejére úgy, hogy mindenhol befedje, majd szórjuk meg a vaníliás cukor, és az őrölt fahéj keverékével.
9.
Ezután vegyük ki a hűtőből a félretett tésztát, nyújtsuk ki, majd helyezzük rá a formára, tenyérrel kissé lapogassuk le, és villával több helyen böködjük meg mielőtt betennénk a sütőbe.
10.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 40-45 perc alatt süssük készre.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!