A pitét nagyon egyszerű összeállítani, majd kb. 50 perc alatt készre sütni.
Hozzávalók 1 adaghoz
50 dkg cseresznye
15 dkg finomliszt
15 dkg porcukor
3 db tojás
2 csomag vaníliás cukor
2 dl 2,8%-os tej
20 dkg túró
1 csapott ek reszelt citromhéj
1 csipetnyi őrölt fahéj
5 dkg dió
Adag
1 adag
Lépések
1.
A cseresznyét magozzuk ki, majd egy 28 cm-es piteformába egyenletesen terítsük el. (ha nem teflonos piteformát használunk akkor előtte zsírozzuk és lisztezzük ki)
2.
A diót éles késsel vágjuk fel apróra.
3.
Az egész tojásokat keverjük habosra a porcukorral, a vaníliás cukorral, a reszelt citromhéjjal, ízlés szerint őrölt fahéjjal. Ezután először keverjük hozzá a túrót ( v. ricottát) , majd a tejet is.
4.
Ezután szitáljuk hozzá a lisztet, majd keverjük simára a masszát. Végül óvatosan öntsük rá a cseresznye tetejére, majd szórjuk meg az apróra vágott dióval.
5.
Helyezzük be előmelegített sütőbe és közepes hőmérsékleten süssük 45-50 perc alatt szép pirosra. A sütőből kivéve a formában hagyjuk kihűlni.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!