A lisztet keverjük össze a sóval és a sütőporral, majd adjuk hozzá a felkockázott hideg vajat, és gyors mozdulatokkal morzsoljuk össze.
2.
Amikor már kellően morzsalékos, adjuk hozzá a tejfölt, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát. (egy könnyen nyújtható tésztát kell hogy kapjunk, így ha szükséges egy kevés tejfölt még adhatunk hozzá)
3.
Egy sütőpapírt szórjunk meg liszttel, és nyújtsuk ki vékonyra a tésztát.
4.
Az 5 dkg vajat olvasszuk fel, majd hagyjuk visszahűlni.
5.
A vékonyra nyújtott tésztát ezután kenjük le az olvasztott vajjal, és szórjuk meg a reszelt sajt 2/3 részével.
6.
Ezután a sütőpapír segítségével tekerjük fel szorosan a tésztát, majd éles késsel vágjuk fel kb. 1 cm-es darabokra.
7.
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd egymástól kicsit távolabb, helyezzük rá lapjával a felszeletelt tésztát, és szórjuk meg a maradék reszelt sajttal.
8.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 20-25 perc alatt süssük készre.
9.
A sütőből kivéve a tepsin hagyjuk a csigákat teljesen kihűlni.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!