Az élesztőt keverjük el a langyos porcukros tejben, a tetejére szórjunk egy evőkanál lisztet, és 10 perc alatt futtassuk fel.
2.
A lisztet szitáljuk egy tálba, keverjük el benne a sót, üssük bele a tojást, öntsük hozzá az olajat, és a felfutott élesztővel gyúrjuk össze
3.
Dagasszuk egy szép sima tésztává és formáljunk belőle egy gömböt. Takarjuk le egy tiszta konyharuhával, és hagyjuk 15 percet pihenni.
4.
Közben előkészítjük a töltelék hozzávalóit. A margarint egy fakanállal kikeverjük, a sajtot lereszeljük.
5.
Láthatóan duplájára emelkedett a tésztánk Lisztmentes munkafelületre borítjuk és 12 db egyenlő részre osztjuk, majd kis gombócokat csinálunk belőlük.
6.
Minden egyes kis gombócot kinyújtunk kb. 12 × 18 cm - es közel téglalap formára. A felső részén kb. feléig egy derelyevágóval 6 - 7 bevágást ejtünk. A szabadon maradt részre kenünk a kikevert margarinból, megszórjuk egy kevés reszelt sajttal. Majd feltekerjük, úgy, hogy a vágások vége az aljára kerüljön. Egy picike csigát hajtunk belőle. Minden kis gombóccal így járunk el.
7.
A csigát, behelyezzük a muffin formába. (esetleg nagyon vékonyan kikenhetjük margarinnal, de elegendő az a mennyiség, ami a kenése során bele kerül, igaz el nem fogja rontani). Tetejét letakarjuk a konyharuhával és 15 percet így pihentetjük
8.
Közben a sütőt előmelegítjük 180 C fokra. 15 perc után lekenjük a muffinunk tetejét a gyengén felvert tojással, majd megszórjuk szezámmaggal. Az előmelegített sütőben 20 - 25 perc alatt készre sülnek.Egy belül foszlós, kívül roppanós finomság lesz a végeredmény.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!