Kókusztejes panna cotta málnaraguval
- 4 dl cukrász tejszín
- 4 dl kókusztej
- 120 g cukor
- 10 db lapzselatin
- 1 db bourbon vaníliás cukor
- 200 g málna
- 0,5 db citrom leve
- 2 evőkanál cukor
1.
A lapzselatint annyi hideg vízbe áztatjuk, ami épp ellepi.
2.
A tejszínt főzőedénybe öntjük, felmelegítjük, de ne forraljuk! Hozzáöntjük a kókusztejet és még egy kicsit melegítjük.
3.
A lapzselatint kifacsarjuk és beletesszük a tejszínbe. Hozzáadjuk a 120 g cukrot és az egy csomag vaníliás cukrot és addig melegítjük még, amíg a lapzselatin teljesen feloldódik.
4.
Ezután hideg vízzel kiöblített hőálló formákba öntjük és legalább egy órára behűtjük.
5.
A málnát főzőedénybe tesszük a fél citrom levével, a két evőkanál cukorral és néhány perc főzéssel besűrítjük.
6.
A panna cottát a formából tányérra borítjuk, meglocsoljuk a málnaraguval és tálaljuk. Díszíthetjük menta- vagy citromfű levéllel.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!