Bő fél óra alatt a tányérunkra varázsolhatjuk ezt a finomságot.
Hozzávalók 3 adaghoz
3 db édes alma
2 db tojás
1,5 dl tej
1,5 dl szénsavas ásványvíz
1 teáskanál cukor
1 kávéskanál őrölt fahéj
1 csipetnyi só
15 dkg liszt (amennyit majd felvesz)
1 evőkanál citromlé
5 dl étolaj
3 evőkanál a forgatáshoz kristálycukor
2 evőkanál a forgatáshoz porcukor
1 csomag vaníliás cukor
1 teáskanál őrölt fahéj
Adag
3 adag
Lépések
1.
Az almát hámozzuk meg, távolítsuk el a magházat, majd vékonyra (kb. 0,5 cm) szeleteljük fel. Ezután csepegtessük meg a citromlével, hogy ne barnuljon meg.
2.
Egy tálba üssük bele a tojást, majd adjuk hozzá a cukrot, egy csipet sót, és az őrölt fahéjat, majd keverjük alaposan össze.
3.
Ezután keverjük hozzá a tejet, és a szénsavas ásványvizet, majd annyi lisztet, hogy egy sűrűbb palacsintatésztát kapjunk.
4.
Közben egy serpenyőbe hevítsük fel az olajat.
5.
Ezután az almaszeleteket először forgassuk bele lisztbe, majd a palacsintatésztába, és óvatosan tegyük bele a felforrósított olajba.
6.
Ezután mérsékeljük a hőfokot, majd az almaszeletek mindkét oldalát süssük szép pirosra. (Sütés közben én többször átfordíthatjuk, hogy szép egyenletesen süljön.)
7.
Egy tálcán (vagy nagyobb tányérban) keverjük össze cukrot és az őrölt fahéjat.
8.
A szép pirosra sült almaszeleteket óvatosan emeljük ki az olajból, majd még forrón, forgassuk meg a fahéjas-cukros keverékben. Ezután tálalásig tartsuk melegen.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!