A dupla panírnak köszönhetően kívül ropogós, belül pedig finom puha...
Hozzávalók 4 adaghoz
1 db közepes méretű sütőtök
3 db tojás
1 dl tej
4 evőkanál liszt
1 csomag zsemlemorzsa
2 evőkanál szezámmag
1 csipetnyi só
5 dl étolaj
Adag
4 adag
Lépések
1.
A sütőtök hosszú részét vágjuk fel kb. 0,5 cm-es korongokra, a maradék részét vágjuk ketté, vájjuk ki a magokat, majd vágjuk fel szintén 0,5 cm-es szeletekre.
2.
Ezután enyhén sózzuk, és hagyjuk legalább egy fél órát állni, mielőtt bepaníroznánk.
3.
A tojásokat üssük fel egy tálba, adjuk hozzá a hideg tejet, egy nagy csipet sót, és alaposan keverjük össze.
4.
A zsemlemorzsát öntsük egy tálcára, adjuk hozzá a szezámmagot, és keverjük össze.
5.
Egy tálcára tegyünk pár evőkanál lisztet.
6.
A sütőtök szeleteket forgassuk bele a lisztbe, a felvert tojásba, a szezámmagos zsemlemorzsába, majd újra a lisztbe-tojásba-zsemlemorzsába. (Én duplán paníroztam, de ízlés szerint egyszer is elegendő beleforgatni a lisztbe-tojásba-zsemlemorzsába.)
7.
Az olajat hevítsük fel, helyezzük bele a bepanírozott tökszeleteket, és kisebb lángon, többször átfordítva, süssük szép pirosra, majd szedjük ki a zsiradékból papírtörlőre.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!