A más szikkadtabb téli almák, és még savanykás nyári almák számára is ideális ez a sütemény.
Hozzávalók 8 adaghoz
1,5 kg alma
5 evőkanál cukor
3 evőkanál finomliszt
2 evőkanál zabpehely
15 dkg darált dió
5 evőkanál cukor
10 dkg vaj
Adag
8 adag
Lépések
1.
Nyolc darab kisebb szuflétálat készítek elő. Az almákat megmosom, magházukat kiszedem, majd apró kockákra vágom. Az almakockákat egy kisebb lábasban, gyakori kevergetés mellett megpárolom, és cukorral összeforgatva a tálakban elosztom.
2.
Amíg párolódik az alma, kimérem a többi hozzávalót, és hideg vajjal laza morzsává dolgozom. A kapott morzsát a tálakban lévő almára szórom, majd a tálakat egy tepsire ültetem, és a 170 fokra előmelegített sütőbe tolom. Addig sütöm, amíg a morzsa szépen megszínesedik.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!