Édes pillanatok, másnapra nagyon finom puha lett, sárgabarack-szilvalekvárral töltöttem meg.
Hozzávalók 5 adaghoz
25 dkg finomliszt
1 csipetnyi só
5 dkg darált mák
10 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
20 dkg margarin
1 db citrom reszelt héja
1 db tojássárgája
1 üveg lekvár
Adag
5 adag
Lépések
1.
A liszthez, hozzáadjuk a sót, a cukrokat és a mákot. Összekeverjük.
2.
Elmorzsoljuk benne a margarint, belereszeljük a citromhéjat, és a tojássárgáját is beletesszük.
Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk.
Fél órára hűtőbe tesszük.
3.
Pihentetés után, enyhén lisztezett deszkán fél cm-s vastagságúra nyújtjuk.
Linzerkiszúróval kiszaggatjuk.
4.
A kiszaggatott tésztát, sütőpapírral bélelt, tepsibe tesszük.
Majd előmelegített sütőben 180 fokon, 10 perc alatt megsütjük.
Ezután lekvárral összetesszük.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!