1.
A lisztet egy tálba teszem, hozzáadom a sütőport, az átszitált kakaóport, a csipetnyi sót.
2.
A tejfölt simára keverem a piros színű ételszínezékkel.
3.
A nyírfacukor porcukorhoz hozzá adom a vajat, a Bourbon vaníliás nyírfacukrot, habosra keverem, majd a már előre felütött tojásokat egyenként hozzáadom, és gyönyörűen eldolgozom
4.
Hozzáadom az ételszínezékkel összekevert tejfölt, majd kanalanként, a lisztes keveréket
5.
Végül az ecethez adom a szódabikarbónát, majd állandó keverés mellett, hozzáöntöm a masszához, és még további kb. 5 percig addig keverem, míg teljesen sima állagú nem lesz.
6.
A tortaforma alját kibélelem szilikonos sütőpapírral, és elsimítom benne a tésztát. ( A tészta tetejét gyönyörűen kihúzogatom a tortasütő széléhez, így nem esik össze, és nem is púposodik föl. Előmelegített, 160 fokos, légkeveréses sütőben, kb. 40 percig sütöttem. (tűpróba!) Természetesen, a sütési idő leteltét követően még a formában hagytam, majd rácsra helyezve hagytam teljesen kihűlni. Kihűlés után, éles késsel ketté vágtam. ( Tudom, nem egyszerű művelet a tortalapot egyenletesen ketté vágni, de tortaszeletelő segéd hiányában, talán hasznos segítség lehet a kezdő háziasszonyoknak : Egy hosszú pengéjű késsel először körbe vágtam a szélét egyenletes vastagságban, úgy, hogy közben forgattam a tortát. Ezt követően már egyszerű a közepét is szétvágni).
7.
Elkészítem a krémet, melyhez 10 dkg vajat (nem RAMA-t) habosra kevertem 10 dkg nyírfacukor porcukorral, s 1 cs. Bourbon nyírfacukor vaníliás cukorral, majd hozzákevertem 25 dkg mascarpone-t. 2 dl cukormentes Hulala tejszínt jó keményre fölvertem, s az előző masszához, kanalanként adagoltam, vigyázva, hogy a hab ne törjön össze
8.
Az alsó tortalapot egyenletesen megkentem a krém felével, gyönyörűen kiraktam 1 üveg, levétől alaposan lecsorgatott meggybefőttel, a meggyszemeket ismét befedtem a krémmel, ráhelyeztem a másik tésztalapot. A tenyeremmel óvatosan lenyomkodtam
9.
A maradék krémmel bevontam a tortát, a tetejét meggyszemekkel és keményre fölvert tejszínhabbal díszítettem, valamint 90 %-os, olvasztott csokoládét csorgattam rá.