Itt a dinnye szezon, ez pedig egy jó görögdinnye ricottával.
Hozzávalók 8 adaghoz
15 dkg darált háztartási keksz
12.5 dkg vaj
1 csomag zseléfix
500 g ricotta
250 g mascarpone
2 db joghurt
15 dkg cukor
1 teáskanál citrom leve
500 g görög dinnye
1 db torta bevonó színtelen
Adag
8 adag
Lépések
1.
A darált kekszet összedolgozzuk a vajjal. Sütőpapírral kibélelünk egy 24 cm átmérőjű tortaformát, a kanál hátával benyomkodjuk a kekszes masszát. A ricottát, a mascarponét a joghurttal, a porcukorral, a citrom levével és az instant zselé fix-szel elkeverjük. A keksz alapra simítjuk, és hagyjuk megdermedni.
2.
A kimagozott dinnyét kis darabokra vágjuk, lecsepegtetjük, és sűrűn a torta tetejére rakjuk. A tortabevonót 2,5 vízzel és 5 dkg cukorral felforraljuk, kissé kihűtjük, majd a dinnyére locsoljuk. Hagyjuk megdermedni.
3.
A tortát tálra emeljük, tetejét menta levelekkel díszítjük.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!