A könnyű, krémes, ropogós, desszert ellenállatatlanul finom, és nagyon jól illik hozzá az eper.
Hozzávalók 6 adaghoz
1 csomag előnyújtott leveles tészta (275 g-os)
1 evőkanál porcukor
25 dkg mascarpone
2 dl Hulala (v. habtejszín)
10 dkg porcukor
2 csomag vaníliás cukor
30 dkg eper
Adag
6 adag
Lépések
1.
Az előnyújtott leveles tésztát tekerjük ki a papírból, majd szórjuk meg a porcukor felével. Ezután a sodrófával gyengéden menjünk át rajta párszor, hogy a cukor rátapadjon a tésztára, de figyeljünk rá, hogy ne nyújtsuk nagyobbra. (ha nem előnyújtott tésztával dolgozunk, akkor nyújtsuk ki jó vékonyra, majd úgy szórjuk meg a porcukorral)
2.
Ezután egy gyors mozdulattal fordítsuk rá a tésztát egy sütőpapírra, majd szórjuk meg a maradék porcukorral, és ismételjük meg az előző műveletet.
3.
Ezután vágjuk fel három egyforma széles csíkra, és a sütőpapírral együtt emeljük át egy tepsire, majd takarjuk le egy sütőpapírral. Ezután tegyünk rá egy akkora tepsit, hogy befedje a tésztacsíkokat. (így a tészta nem emelkedik meg sütés közben, és finom ropogósra sül)
4.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 10-15 perc alatt szép aranybarnára.
5.
A sütőből kivéve vegyük le a tészta tetejéről a tepsit, és a sütőpapírt, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
6.
A mascarponét keverjük habosra a porcukorral, és a vaníliás cukorral.
7.
A Hulalát (v. habtejszínt) verjük fel kemény habbá, majd apránként keverjük hozzá a mascarponekrémhez.
8.
Az epret mossuk meg, alaposan csepegtessük le, majd vágjuk félbe.
9.
Helyezzük tálcára az egyik tésztalapot, majd kenjük rá a krém felét. Ezután rakjuk ki a félbevágott eperrel, majd tegyük rá a következő tésztalapot. Arra kenjük rá a maradék krémet, és rakjuk rá a maradék epret.
10.
Végül helyezzük rá a maradék tésztalapot, és szórjuk meg ízlés szerint porcukorral.
11.
Tálalás előtt, ízlés szerint szeleteljük fel, majd úgy kínáljuk.
A tésztát felszeletelhetjük még sütés előtt, majd mindegyiket külön töltsük meg a krémmel és az eperrel. Én csak három csíkba vágtam fel, majd miután megtöltöttem, recés-kenyérvágó késsel könnyen feltudtam szeletelni.
A lapokat közvetlenül tálalás előtt töltsük meg, mert különben magába szívja a nedvességet, és nem lesz jó ropogós
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!