4 éves Anna unokám kedvence az epertorta Neki készítettem a szülinapjára.
Hozzávalók 12 adaghoz
6 db tojás
12 dkg cukor
4 dkg vaj
4 dkg étcsokoládé
5 dkg kakaópor keserű
1 csomag sütőpor
8 dkg liszt
1 evőkanál narancs reszelt héja
1 csipetnyi só
2 dl cukrász tejszín
1 csomag tejszín ízű pudingpor
4 db tej
3 evőkanál cukor
10 dkg friss eper kockára vágva
15 dkg friss eper egész
2 dl cukrász tejszín
Adag
12 adag
Lépések
1.
A piskótához a gőz felett összeolvasztjuk a csoki és a vajat.
2.
Kettéválasztjuk a tojásokat: a fehérjét csipet sóval és a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a sárgáját, és a vajas csokoládét.
Végül beleforgatjuk a kakaóport, a narancshéjat és a sütőporral elkevert lisztet, majd a vajas csokoládét.
3.
A masszát sütőpapírral kibéleltet kb 22 cm átmérőjű tortaforma öntjük.
4.
Ha kihűlt kivágjuk a tortaformából és vízszintes 3 egyenlő lapba vágjuk.
5.
A pudingport kevés tejjel kikavarjuk, a maradék tejet a cukorral felforraljuk és ráöntjük a kikavart tejes pudinghoz majd vissza tesszük a tűzre és még egyet forralunk rajta.
Folpack-kal befedjük, hogy ne bőrösödjön be, és hűlni hagyjuk.
6.
A tejszínt felverjük kemény habbá, megfelezzük. Egyik felét csillagcsöves habzsákba töltjük. A másik felével fellazítjuk a tejszín ízű pudingot.
7.
Veszünk egy torta tartót lerakjuk az alsó piskóta lapot megkenjük a krém felével, a tetején eloszlatjuk a kockára vágott epret.
Ráhelyezzük a második piskótalapot, jól lenyomkodjuk, majd a maradék krémmel bekenjük a lapot, szintem megszórjuk eperrel .
8.
Végezetül befedjük a harmadik piskóta lappal a tortát. A torta tetejét bekenjük tejszínhabbal, az oldalát csillagcsöves habzsákból nyomott krémmel díszítjük.
9.
A megmaradt eperszemeket a leveleivel vékonyan felszeleteljük és a torta oldalára felrakjuk körbe.
A torta közepébe nyomunk egy habrózsát és eperszeletekkel feldíszítjük a torta tetejét. 2 órára hűtőbe rakjuk, hogy a krém megdermedjen.
A tojások mindig szoba hőmérsékletűek legyenek mert így könnyebb felverni a tojásfehérje habot.
A tojásfehérjébe mindig tegyünk egy csipet sót hamarabb felverődik .A cukrot pedig apránként adjuk a habhoz mert így biztos kemény fényes habot kapunk.uk.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!