A málna és csokoládé kéz a kézben járó csodás ízharmóniája egy csodaszép torta formájában.
Hozzávalók 8 adaghoz
4 dkg vaj
4 dkg étcsoki
6 db tojás
12 dkg cukor
5 dkg keserű kakaópor
1 csomag sütőpor
8 dkg liszt
1 csipetnyi só
30 dkg fagyasztott málna
10 dkg cukor
1 csomag főzős vaníliás pudingpor
25 dkg vaj, vagy margarin (hidegen)
2 dl víz
20 dkg marcipán
20 dkg cukor
6 kg nyuszi figura
15 dkg friss ibolya
1 evőkanál dekorcukor
Adag
8 adag
Lépések
1.
A piskótához a gőz felett összeolvasztjuk a csoki és a vajat.
Kettéválasztjuk a tojásokat a fehérjét csipet sóval és a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a sárgáját, és vajas csokoládét.
Végül beleforgatjuk a kakaóport és sütőporral elkevert liszt vajas csokoládét
2.
A masszát sütőpapírral kibéleltet, kb 18 cm átmérőjű tortaformába öntjük és megsütjük.
3.
Ha kihűlt, kivágjuk a tortaformából és vízszintes 5 egyenlő lapba vágjuk.
4.
A krémhez felforraljuk a málnát a cukorral és a vízzel,majd egy szűrön átpasszírozzuk, és az 1 dl vízzel kikevert vaníliás puding porral besűrítjük.
Kihűtjük majd a puha vajjal/ margarinnal/habosra keverjük.
5.
A krémmel összetöltjük a piskótalapokat úgy, hogy vékony rétegben az oldalára és a tetejére is jusson krém .
6.
Hűtőszekrénybe tesszük dermedni.
Tálalás előtt a marcipánból készített tojásokkal, cukorvirágokkal, nyuszival és ibolyával díszítjük.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!