Glutén, cukor, és tejmentes szilvás-kókuszos pite
Szilva helyett ízlés szerint megszórhatjuk pl. nektarinnal, szőlővel, vagy éppen almával is.
- 6 dkg kukoricaliszt (gluténmentes)
- 6 dkg kukorica
- 10 dkg eritrit
- 1 teáskanál vaníliaaroma
- 0,5 csomag sütőpor
- 10 dkg darált dió
- 6 dkg kókuszreszelék
- 1 kávéskanál őrölt kardamom
- 1 db citrom reszelt héja és leve
- 1 csipetnyi só
- 3 db tojás
- 2 dl kókusztej (konzerv)
- 1 dl víz
- 12 db szilva
1.
Egy tálba tegyük bele a kukoricalisztet, a kukoricadarát, a darált diót, a kókuszreszeléket, az eritritet, a kardamomot, a sütőport, a csipetnyi sót, a reszelt citromhéjat, majd keverjük alaposan össze.
2.
Egy másik tálba üssük bele az egész tojásokat és kézi habverővel keverjük össze, majd keverjük hozzá a kókusztejet, a vaníliaaromát, a vizet, és a citromlevet.
3.
Ezután öntsük hozzá a száraz hozzávalókhoz, és keverőkanállal alaposan keverjük össze. (egy lágyabb masszát fogunk kapni)
4.
A tepsit béleljük ki sütőpapírral, majd egyenletesen öntsük bele a masszát.
5.
A szilvát mossuk meg, magozzuk ki, vágjuk fel ízlés szerinti darabokra, majd szórjuk a tepsiben lévő tésztára.
6.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük kb. 45 percig, tűpróbáig.
7.
A sütőből kivéve, hagyjuk pár percig a tepsiben hűlni, majd a sütőpapírral együtt, emeljük át egy rácsra, és hűtsük ki teljesen.
- Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg porrá őrölt eritrittel, majd szeleteljük fel, és úgy kínáljuk.