A kekszet egy műanyag zsákba teszem, majd sodrófával megtöröm. A morzsát egy kisméretű, kapcsos tortaforma alján elegyengetem, majd a vajat megolvasztom és azzal a morzsát meglocsolom. A tortaformát ezt követően a 120 fokra előmelegített sütőbe tolom, és néhány percig hagyom sülni.
2.
Ezután a tortaformát kiszedem, a sütőt erősebb hőfokra, 180 fokra kapcsolom.
3.
A krémhez a tojásokat a cukorral habosra keverem, majd belereszelem a citrom héját. A kapott masszát a kekszalapra rásimítom, a formát beteszem a sütőbe, és nagyjából egy óra alatt készre sütöm.
4.
A kész tortát hagyom a formában langyosra hűlni, majd a formából kiszedve egy nagyobb tortatálra ültetem, és a tetejét tejföllel vékonyan megkenem, majd az áfonyalekvárral gazdagon megpakolom.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!