Tojásos napraforgókrémmel töltött paradicsom
Egy szelet friss kenyérrel tálalva remek előétel.
- 6 db paradicsom
- 5 evőkanál Donum Terrae naprforgókrém
- 20 dkg mascarpone
- 3 db főtt tojás
- 1 csokor snidling
- 1 evőkanál citromlé
- 2 csipetnyi só
- 1 csipetnyi őrölt fehér bors
1.
A paradicsomok kalapját vágjuk le, majd egy kanál segítségével távolítsuk el a magokat. Ezután a kivájt paradicsomot fordítsuk rá egy tányérra, hogy a belsejében visszamaradt lé kifolyjon belőle.
2.
A tojásokat főzzük keményre, majd hideg vízbe hűtsük ki. Ezután pucoljuk meg, majd a sárgáját villával törjük össze, a fehérjét pedig vágjuk fel kisebb kockákra.
3.
A napraforgókrémet keverjük össze a mascarponéval, ízlés szerint sóval, őrölt borssal, az apróra vágott snidlinggel, az előzőleg villával összetört tojássárgával, és a citromlével. (Közben többször kóstoljuk meg, és ízlés szerint fűszerezzük, ha még szükséges.)
4.
Ezután a simára kevert, és ízlés szerint fűszerezett krémhez, keverjük hozzá az összevágott tojásfehérjét.
5.
Végül a paradicsomokat töltsük meg az elkészült krémmel, helyezzük rá a levágott paradicsomkalapot, majd tálalásig helyezzük be a hűtőbe, hogy az ízek kellően összeérjenek.
- Tálaskor egy szelet friss kenyérrel kínáljuk.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!