1.
Az előnyújtott leveles tésztából egy 6 cm-es formával (vagy pohárral) szúrjunk ki korongokat. Ezután minden második tésztakorongnak a közepét szúrjuk ki egy kisebb formával. (a leeső tésztát gyúrjuk össze és szintén szúrjuk ki)
2.
A tésztakorongok szélét kenjük le az előzőleg kissé felvert tojással, helyezzünk rá egy kiszúrt tésztakört, és szintén kenjük le tojással, majd helyezzük egymástól kicsit távolabb egy sütőpapírral bélelt tepsire.
3.
A tésztakorongok alját böködjük meg több helyen villával, hogy sütés közben ne emelkedjen majd meg a tészta.
4.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes kicsit magasabb hőmérsékleten süssük kb. 15-20 perc alatt szép pirosra, ropogósra a tésztát.
5.
A sütőből kivéve a kosárkákat hűtsük ki teljesen mielőtt megtöltenénk.
6.
Egy serpenyőbe öntsük bele a tejet, majd adjuk hozzá a lisztet, a tojássárgáját, a mascarponét, 5 dkg reszelt sajtot, ízlés szerint sózzuk, és szórjuk meg őrölt borssal.
7.
Ezután robotgéppel keverjük simára, tegyük fel a tűzre, és állandó keverés mellett főzzük sűrűre, majd amikor a massza már elég sűrű, vegyük le a tűzről és hűtsük ki teljesen.
8.
Amikor már teljesen kihűlt, adjuk hozzá a vajat, és 5 dkg reszelt sajtot, majd robotgéppel keverjük össze. (Amennyiben szükséges, ízlés szerint ízesítsük sóval és borssal)
9.
A füstölt lazacot vágjuk fel apróra, majd adjuk hozzá a sajtkrémhez, és keverjük össze.
10.
Közvetlenül tálalás előtt a kihűlt leveles kosárkákat töltsük meg a lazacos sajtkrémmel, majd ízlés szerint kanalazzuk rá a kaviárt.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!