Sajttal és fokhagymás tejföllel és erős paprikával az igazi.
Hozzávalók 4 adaghoz
40 dkg krumpli
2 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
1-2 kávéskanál só
1 db tojás
2 evőkanál búzaliszt
1-2 dl olaj
2 dl tejföl
20 dkg reszelt sajt
1 db erős paprika zöld
Adag
4 adag
Lépések
1.
A meghámozott burgonyát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, majd a fokhagymát, és a vöröshagymát is hozzáreszeljük a kisebb lyukon.
2.
Hozzáadjuk a sót, ízlés szerinti borsot és a tojást, majd adagonként annyi lisztet, hogy lágy, kanállal szaggatható masszát kapjunk. Néhány percig pihentetjük.
3.
Serpenyőben olajat forrósítunk, és kanállal 6-8 cm átmérőjű lepényeket szaggatunk a tésztából a forró olajba. Közepes lángon aranybarnára sütjük mindkét oldalukat, majd papírszalvétára szedjük.
4.
Tejföllel, reszelt sajttal és aki szereti zöld paprikával tálalhatja .
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!