Bármilyen töltelékkel elkészíthető. Én nagyon szeretem a gombát:))
Hozzávalók 4 adaghoz
2 db padlizsán
2 kávéskanál só
1 csipetnyi bors
25 dkg gomba
2 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
5 evőkanál olaj
1 evőkanál torma (csemege)
3 evőkanál zsemlemorzsa
3 evőkanál majonéz
Adag
4 adag
Lépések
1.
Padlizsánt megmossuk, szárát levágjuk, vékonyra felszeleteljük, 1 órára besózzuk, hogy a kesernyés levét kidobja.
2.
Lecsepegtetett padlizsánszeletek mindkét oldalát olajon kisütjük.
3.
Közben a gombát egy csipet sóval és borssal pároljuk. Hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet és a fokhagymát, tormát és a zsemlemorzsát, és 5 percig pihentetjük (zsemlemorzsa felissza a felesleges leveket). Végül belekeverjük a majonézt, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük.
4.
A masszával megtöltjük a padlizsánszeleteket, egyik végére halmozzuk, szorosan feltekerjük, és tálra sorakoztatjuk.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!