Egy kis Kínai kaját otthon is eltudunk készíteni .
Hozzávalók 4 adaghoz
50 dkg csirkemell
6 evőkanál liszt
1,5 teáskanál sütőpor
3 evőkanál étkezési keményítő
1 evőkanál szójaszósz
1 evőkanál olaj
1 kávéskanál só
3 evőkanál ketchup
1-2 evőkanál méz
1 teáskanál szójaszósz
1-2 púpozott ek
Adag
4 adag
Lépések
1.
A húst megmossuk, nagyobb kockákra vágjuk. Sózzuk, meglocsoljuk az egy evőkanál szójaszósszal. Félretesszük.
2.
A lisztet elkeverjük a keményítővel és a sütőporral. Hozzáadjuk a tojást, az olajat. Sózzuk. Apránként annyi vizet öntünk hozzá, hogy sűrű tésztát kapjunk. Csomómentesre keverjük.
3.
Beleborítjuk az előkészített csirkefalatokat. Alaposan összekeverjük, hogy a húsokat mindenhol érje a tészta. Villával, egyesével a forró olajba szedegetjük. Pár perc alatt aranyszínűre sütjük. Papírtörlőre kanalazzuk, hogy lecsepegjen a felesleges olaj.
4.
Közben elkészítjük a mázat. A hozzávalókat alaposan összekeverjük. Ízlés szerint változtathatunk az arányokon. A még meleg húsokat beleforgatjuk a mézes mázba
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!