Ezt egy klasszikus olasz előétel, amit egy remek sonkával egészítettünk ki.
Hozzávalók 4 adaghoz
40 dkg paradicsom
2 dl olívaolaj
4-5 db friss bazsalikom levél
4 szelet füstölt sonka
8 szelet bagett
4 gerezd fokhagyma
1 db vöröshagyma
2-3 szál oregano
1 kávéskanál só
0,5 kávéskanál bors
Adag
4 adag
Lépések
1.
A friss paradicsomot kisebb kockákra vágjuk, egy nagyobb tálba téve 2 gerezd zúzott fokhagymával, a friss vágott bazsalikommal, az oregánóval és kevés olívaolajjal összeforgatjuk.
2.
A füstölt házi sonkát vékony csíkokra metéljük, majd forró serpenyőben hirtelen lepirítjuk, majd a paradicsomos keverékhez adjuk. Ízlés szerint megszórjuk sóval, borssal, majd 30 percre a hűtőbe tesszük.
3.
Közben a bagettszeleteket bedörzsöljük a bevágott friss fokhagymagerezddel, meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal, és előmelegített sütőbe (180 °C) megpirítjuk. Amikor már ropogós, akkor kivesszük, rákanalazzuk a paradicsomos keveréket, és azon melegében fogyasztjuk.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!