Ünnepi alkalmakra remek előétel.... és a kaviár jól illik hozzá.
Hozzávalók 6 adaghoz
20 dkg füstölt lazac
25 dkg mascarpone
3 evőkanál tejföl (20%-os)
1 evőkanál citromlé
2 csipetnyi só
1/2 kávéskanál őrölt fehér bors
6 szelet szendvicskenyér
Adag
6 adag
Lépések
1.
A mascarponéhoz adjuk hozzá a tejfölt, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, facsarjuk hozzá a citromlevet, majd keverjük alaposan össze, és hagyjuk legalább egy fél órát állni, hogy az ízek jól összeérjenek. (A tejfölt apránként keverjük hozzá, nehogy túl lágy legyen a krém, és a sózással is óvatosan bánjunk, mert a lazac is sós.)
2.
A szendvicskenyér szeleteket egyesével, egy sodrófával, óvatosan hogy ne szakadjon szét, nyújtsuk ki vékonyra.
3.
Ezután egy nagyobb folpack fólia darabot vágjunk le, tegyük rá a vékonyra nyújtott kenyérszeletet, kenjük meg a sajtkrémmel, helyezzük rá a lazacszeletet, majd a fólia segítségével, szorosan tekerjük fel. Mindegyik kenyérszelettel így járjunk el.
4.
Az elkészült roládokat végül kenjük meg a maradék sajtkrémmel, majd tegyük a hűtőbe 1-2 órára hogy a krém teljesen megdermedjen, és az ízek jól összeérjenek.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!