Bébispenótos, eperöntetes csirkesaláta
- 60 dkg csirkemell
- 5 evőkanál étolaj
- 2 teáskanál színes őrölt bors
- 1 teáskanál só
- 0,5 dl balzsamecet
- 1 db limelé
- 1 dl vörös bor
- 30 dkg eper
- 4 evőkanál méz
- 4 evőkanál cukor
- 1 fej jégsaláta
- 20 dkg bébi spenót
- 20 dkg kéksajt
- 10 dkg mandula
1.
A húst 8 dkg-os vékony szeletekre vágjuk sózzuk, borsozzuk és serpenyőbe téve olajon megsütjük. A húsokat tálalásig félretesszük. Az epreket csumájuk nélkül cikkekre vágjuk.
2.
A húsok sütésekor keletkezett zsiradékon a mézet, a cukrot, a lime levét, a balzsamecetet és a bort sziruppá forraljuk.
3.
Utolsó lépésként a sziruphoz hozzáadjuk az epreket és összeforraljuk.
4.
A mandulaszeleteket serpenyőben aranysárgára pirítjuk.
5.
A jégsalátát összetépkedjük, a spenótlevelekkel összekeverjük, tányérokba szedjük és az epres sziruppal meglocsoljuk.
6.
A salátákra a hússzeleteket szétosztjuk, tetejükre kéksajtot morzsolunk, valamint pirított mandulaszeleteket szórunk.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!