Elég tartalmas leves, utána elég csak valamilyen tésztát, palacsintát, fánkot sütni.
Hozzávalók 5 adaghoz
5 db csirke felsőcomb
1 db hagyma ( kis fej)
1 gerezd fokhagyma
30 dkg zöldbab
1,5 dl 20%-os tejföl
1 evőkanál búzaliszt
1 kávéskanál só
1 csipetnyi fehér bors
1 csipetnyi őrölt köménymag
1 csipetnyi morzsolt oregánó
1 csipetnyi kurkuma
2 evőkanál étolaj
1 púpozott kk csemege pirospaprika
1,5 liter víz
Adag
5 adag
Lépések
1.
A vöröshagymát, a fokhagymát és a csirkehúst felkockázzuk, majd az olajon a vöröshagymát és a fokhagymát megdinszteljük, s rászórjuk a pirospaprikát. Rádobjuk a csirkehúst, a sót és a többi fűszert is hozzászórjuk, s pörköltet készítünk belőle kb. 3 dl vízzel.
2.
Amikor félig megpuhult a hús, hozzáadjuk a zöldbabot, majd felöntjük a fennmaradó 1,2 liter vízzel.
3.
Ha megfőtt minden, a tejfölt a liszttel összekeverjük, majd 1 merőkanálnyit beleöntünk a leves levéből, s villával jó csomómentesre elkeverjük.
4.
Félrehúzzuk a lábost, s egy szűrő segítségével beleöntjük a habarást a levesbe, s jól megkevergetjük.
5.
A lábost visszatesszük a tűzhelyre, s forrástól számítva kb. 8-10 percig keverjük, készre főzzük.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!