Ünnepi alkalmakkor is megállja a helyét. Gyorsan elkészíthető, ízletes leves.
Hozzávalók 4 adaghoz
1 db zeller
2 dl tejszín
2 liter víz
2 evőkanál reszelt parmezán sajt
8 szelet szeletelt bacon
2 teáskanál olívaolaj
1 csipetnyi fehér bors (őrölt)
2 csipetnyi só
Adag
4 adag
Lépések
1.
A zellert meghámozom, majd kockára vágom és annyi vízben, ami ellepi megfőzöm, idő közben – ha kell – pótlom az elfőlő vizet. Amikor már puha, akkor hozzáadom a tejszínt és botmixerrel elkrémesítem.
2.
Ezután belereszelem a parmezánt, sózom, őrölt fehér borssal ízesítem. Ha túl sűrű lenne még egy kis vízzel hígítom és forrpontig melegítem.
3.
Egy serpenyőbe felhevítem az olívaolajat, majd a kockára vágott szalonnát ropogósra sütöm. Amikor elkészült papírtörlőre szedem, tálaláskor ezzel a chipsszel díszítem és ízesítem a levest.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!